Over Wesley

Door Bitcoin ben ik in de cryptocurrency wereld geïnteresseerd geraakt. In eerste instantie vond ik het concept van ‘digitaal geld’ leuk maar niet veel meer dan dat. Ik kan immers bij mijn bank toch ook digitaal betalen middels een app of site? Wat is daar nou zo bijzonder aan? Bij nadere beschouwing blijkt Bitcoin toch wel heel bijzonder: je bent je eigen bank; er zit geen derde partij meer tussen die het vertrouwen toevoegt aan de transactie. Wat geniaal! Daarmee maak je de keten veel efficiënter. En Blockchain is dus een technologie die ‘vertrouwen’ brengt. Bijzonder!

Daardoor ben ik in eerste instantie m.n. een diversiteit aan crypto’s gaan volgen; welk probleem lost deze crypto op? Hoe is die anders? De informatica nerd in mij werd hierdoor getriggerd :). Vervolgens kwamen er nog veel meer en werd de handel in die digitale munten goed mogelijk. Toen heb ik een opleiding Technische Analyse gedaan om ook daarvan te begrijpen wat het is en hoe het werkt.

Ik volg de crypto/blockchain wereld nu al een tijd lang en ik word alleen maar enthousiaster. In landen waar de staat niet te vertrouwen is, en mede daardoor grote inflatie is, heeft Bitcoin grote meerwaarde als betaalmiddel. In de westerse wereld is (nog) dat minder het geval (al is er een sterk toenemende motivatie om banken tussen transacties uit te willen halen!). In grote delen van de wereld kunnen veel mensen niet mee doen in de wereld economie, alleen omdat ze geen identiteitspapieren hebben (wederom: slecht georganiseerde overheid) en dan kan je dus ook geen bankrekening openen. Ook hiervoor is Bitcoin (en inmiddels diverse andere crypto’s uiteraard) een goede oplossing. Als je maar een smartphone hebt en internet ‘ben je in business’!

We leven in het informatietechnologie tijdperk. Door Internet is het gemakkelijk om grensoverschrijdend bezig te zijn (als consument of als bedrijf). Via internet echter snel, goedkoop en betrouwbaar ‘waarde’ versturen kon echter nog niet. Met behulp van blockchaintoepassingen wel. Op vlak van logistiek, de overheid, de medische wereld, de financiële wereld, de muziek industrie, social media, onroerend goed, etc, zijn er inmiddels al eerste toepassingen ontwikkeld. Gaaf!  Ten tijde van de opkomst van Internet was ik nog te jong om daar zelf actief een rol in te spelen. Nu met deze volgende grote technologische doorbraak doe ik dus volop mee!

Meestal werk ik in de rol van verandermanager of trainer. Kijk  op LinkedIn voor meer informatie of stuur me een berichtje op wesley @ beeheap.com. Of scan de QR code rechts om mijn contactinformatie aan je adressenboek toe te voegen.
Wil je nieuwtjes volgen? Ik beheer ook een Facebook groep over Cryptocurrencies & Blockchain: CryptoWezz

Ik kom graag met je in contact!